La Policia Federal brasilera va detenir ahir el diputat Rodrigo Rocha Loures, qui va actuar com a intermediari en les reunions entre el president brasiler, Michel Témer, i un empresari que acusa el mandatari de corrupció, van informar fonts oficials. L'arrest del parlamentari va ser autoritzat pel magistrat Luiz Edon Fachin, responsable per les investigacions de la trama corrupta a l'estatal Petrobras en la Cort Suprema, que per les ramificacions del cas ja ha iniciat una investigació contra el mateix Témer.

Segons sospita la Fiscalia, el mandatari podria haver incorregut en els delictes de corrupció passiva, obstrucció a la justícia i associació il·lícita, la qual cosa es desprendria de converses que va tenir amb Joesley Batista, del grup JBS, gravades per l'empresari, i els àudios estan en poder de la Cort Suprema.

Rocha Loures, un home de molta confiança del president, a més de mitjançar en les reunions entre Témer i Batista, va protagonitzar una de les escenes més insòlites de l'escàndol desfermat al voltant del mandatari. Fa dos mesos, quan ja era vigilat per la Policia Federal, Rocha Loures va ser filmat quan es reunia amb un emissari de Batista en una pizzeria de Sao Paulo, rebia una maleta i corria en direcció a un taxi.

La maleta, segons es va saber després i va admetre el mateix diputat, contenia 500.000 reals (uns 156.000 dòlars) que correspondrien a suborns que pagava el grup JBS a l'entorn de Témer, segons ha confessat el mateix Batista en un acord de cooperació.