El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va assegurar ahir que la dimissió de Manuel Moix al capdavant de la Fiscalia Anticorrupció no és un fracàs i va assenyalar que sent que té tot el suport del govern. En declaracions als mitjans després de participar en un acte de graduació a la Universitat Francisco de Vitòria, a Madrid, Catalá va recalcar que «el fracàs a la vida existeix i cal seguir treballant per aconseguir els objectius». «No és cap fracàs això del senyor Moix», va advertir.

En ser preguntat per si se sent recolzat pel govern després de les últimes actuacions judicials, el ministre de Justícia va assenyalar que «absolutament». Durant el seu discurs als alumnes que cursen estudis de Ciències Jurídiques i Empresarials a la Universitat Francisco de Vitòria, a Pozuelo de Alarcón, va explicar als universitaris que cal «tenir molt clar» que a «la vida hi ha èxits i fracassos». «El fracàs és l'oportunitat de començar de nou amb més intel·ligència», va afegir.

Si bé Catalá sosté que té el suport del govern, no és així amb l'oposició. El líder de Ciutadans Madrid i membre de l'Executiva Nacional del partit, Ignacio Aguado, va convidar al president Mariano Rajoy a prendre una decisió sobre el ministre Catalá, de qui va considerar que no és una persona idònia per seguir al capdavant de la cartera de Justícia.

En declaracions durant una visita al mercat de la localitat madrilenya de Majadahonda, Aguado va recalcar que, davant les «explicacions insuficients» sobre la situació de la Fiscalia que ha donat Catalá i vista la seva «incapacitat», Ciutadans considera que «no és la persona idònia» per seguir al Ministeri.

El dirigent de Ciutadans va explicar que la seva formació no es conforma amb dimissions i va reclamar una reforma de la llei perquè José Manuel Maza «no sigui el fiscal general del govern». En aquest punt, va reclamar la dimissió de Maza i «especialment ara que ha intentat frenar» la dimissió de Manuel Moix.