La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va acusar ahir Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de no fer res per lluitar contra la corrupció i va assegurar que, «quan els que roben són companys de llista, ERC són molt comprensius», en relació amb la investigació de l'exconseller de Justícia de la Generalitat de Catlaunya, Germà Gordó, pel cas 3%, que li ha obert el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

«Puigdemont ja té un imputat, i ERC va a la mateixa llista del partit del 3%, comparteix cadires de Govern amb ells i no ha exigit cap mesura contra la corrupció», va afegir la líder de Ciutadans a Catalunya en una roda de premsa. Tot i això, divendres passat, diferents membres destacats d'ERC, entre els quals el diputat Joan Tardà en un acte de Manresa, van demanar a Gordó que deixi l'acta de diputat al Parlament català.

Per la seva banda, també ahir, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (del PDeCAT, del mateix partit que Gordó), es va mostrar partidària que l'exconseller de Justícia Germà Gordó -investigat des de la setmana passada pel TSJC pel cas del 3%- faci un «pas enrere», tot i afirmar que «possiblement és un punt injust perquè no hi ha cap seguretat de res».

En declaracions a l'emissora de ràdio RAC1, Madrenas també va demanar que es respecti la presumpció d'innocència de l'exconseller Gordó. «Pot semblar que estàs diluint el tema però és important. Sense aquest dret l'estat de dret es pot veure molt complicat», va subratllar l'alcaldessa gironina i membre del PDeCAT, que també va admetre que la corrupció «és un dels temes que més ens preocupen a tots plegats» i per aquest motiu es va mostrar partidària d'exhibir «mostres de contundència» i «la condemna més abso-luta».

Madrenas també va comentar que el tancament de l'anterior etapa com a CDC «està sent un punt traumàtica» i que s'ha de «superar».

Divendres passat, la mateixa coordinadora general del PDeCAT ja va demanar a Gordó que deixi el seu acte de diputat. Un de les possibiltiats que s'estaria plantejant l'extitular de Justícia seria la de seguir al Parlament com a diputat no adscrit a cap partit. De moment, sí que ha deixat la comissió parlamentària de Justícia, que ell mateix presidia.

La setmana passada, la Sala Civil i Penal del tribunal va acordar declarar-se competent per obrir diligències contra Gordó, que és aforat per la seva condició de diputat, després que ho demanés el jutge del Vendrell que porta la instrucció del cas de presumpte finançament irregular de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Segons va explicar el TSJC, a Gordó se l'investiga pels presumptes delictes de tràfic d'influències, suborn, prevaricació i malversació de fons públics, que són els que va fixar el jutge de Vendrell en l'exposició raonada enviada al TSJC.

Entre altres fets pels qual se l'investiga, Gordó hauria rebut comissions per les obres de desdoblament de la C-55 al seu pas pel terme municipal de Manresa i també hauria rebut regals per l'adjudicació de les obres de remodelació de l'institut Lluís de Peguera de la mateixa ciutat.