Oleguer Pujol, fill petit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va afirmar ahir que hi ha hagut un «interès especial» de l'Estat a «desacreditar» i «desterrar» el seu pare: «el que tenen en contra del meu pare és comparable al que la Xina pugui tenir contra el dalai-lama».

«A la Xina (al dalai-lama) l'han tret del país, i al meu pare l'han desterrat internament», va asseverar en una entrevista a RAC1 Oleguer Pujol, que està acusat de delicte fiscal i de blanqueig de capitals pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata.

Oleguer Pujol va apuntar la UDEF i la Fiscalia com a part de les estructures de l'Estat que han buscat «destrossar el meu pare amb acarnissament» i, preguntat sobre si això està vinculat al procés d'independència de Catalu-nya, ha conclòs: «el meu pare estava percebut des de Madrid com una peça molt important d'aquest procés, evidentment». Al contrari que el seu germà Josep Pujol, que en una altra entrevista radiofònica no va voler posar «la mà al foc» pel seu germà Jordi, Oleguer sí que la hi va posar pel seu germà gran «i pel meu pare i la meva mare, sense cap dubte».

Oleguer Pujol va asseverar que en l'acte d'ingrés a la presó del seu germà Jordi el mes d'abril passat «no es parla de cap fet delictiu» i que va ser enviat a la presó «per una acció de contraprogramació, una setmana després d'esclatar el cas del Canal de Isabel II i Ignacio González a la comunitat de Madrid». «No parlo tant dels jutges, que actuen en funció de la informació que reben de la policia i la Fiscalia, que ha estat totalment esbiaixada i manipulada», va asse-nyalar Oleguer Pujol, qui es va referir al fet que en la causa contra la seva família han actuat «policies imputats», han aparegut « pendrives que no se sap d'on surten» o «informes que no es corresponen amb la realitat».

Va emmarcar l'anomenat cas Pujol, pel qual estan sent investigats ell, els seus pares i tots els seus germans en un «error» inicial de tots ells en acceptar el llegat del seu avi a Andorra, mentre va negar «absolutament» formar part d'una organització criminal, ja que «no som ni organització ni criminals».

«S'està intentant assignar als meus pares un rol preponderant que mai han tingut. Som una família i no tenim cap dinàmica organitzativa ni empresarial entre nosaltres», va subratllar Oleguer Pujol, que va assegurar haver-se assabentat dels negocis del seu germà Jordi per les informacions que han anat apareixent en premsa des del 2012. Va negar haver blanquejat capitals perquè «per blanquejar cal utilitzar diners procedents d'un delicte» i en el seu cas els seus ingressos procedien dels honoraris que li pagaven fons institucionals estrangers per als quals treballava. Oleguer Pujol va reconèixer que aquests fons li van pagar aquests honoraris també a l'estranger, i que els va regularitzar amb l'amnistia fiscal del 2012, mentre que el llegat que va rebre del seu avi el va regularitzar el 2014. «M'he guanyat molt bé la vida, les coses m'han anat bé», va admetre Oleguer Pujol, que va fer ressaltar que va fer els seus negocis fora de Catalunya, al Regne Unit i Madrid, però que ara «fa 5 anys que no puc treballar», ja que els fons i la gent per a la qual treballava «l'últim que volen és sortir en premsa, tenen por de l'exposició i a fer alguna cosa amb un Pujol».

Preguntat per com ho està passant el seu pare, ha afirmat que «està fotut, perquè, a part que ja és gran, cap als 87 anys, això li està passant factura. Mentre l'atacaven a ell estava tranquil, però quan ataquen la família, els seus fills, això li passa factura».