El PDeCAT ha demanat a l'exconseller de Justícia i fins ara diputat pel PDeCAT, Germà Gordó, que abandoni el seu escó al Parlament i, per tant, no passi a ser diputat adscrit, tal com ha anunciat aquest dimarts després que la setmana passada passés a constar com a investigat pels presumptes delictes de tràfic d'influències, suborn, prevaricació i malversació de fons públics. En un comunicat, la formació ha reiterat, en la línia de la coordinadora general, Marta Pascal divendres a la tarda, que "el moment polític excepcional requereix de generositat personal i col·lectiva". Al mateix temps, el PDeCAT també assegura que "defensa i defensarà la presumpció d'innocència com a pilar fonamental de l'estat de dret" i ha assegurat que "està compromès amb la regeneració de la vida pública catalana en tots els sentits".

Gordó ha anunciat aquest dimarts que abandona el partit i el grup parlamentari de Junts per Sí per passar a ser diputat no adscrit. En un comunicat públic, Gordó ha explicat que amb aquesta renúncia s'obre "una nova porta oberta al futur de la política catalana" en què, ha assegurat, "mirarem d'aportar idees, principis i actuacions que en aquests moments estan quedant ordres de representació" a través de la seva plataforma Nova Convergència.

L'exconseller també ha subratllat que ha pres aquesta decisió després que la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, li demanés la dimissió i es produís "una situació de pèrdua de confiança mútua".