La policia britànica va identificar dos dels tres autors de l'atac terrorista de dissabte a Londres com a Khuram Shazad, un britànic nascut al Pakistan que era al radar dels serveis secrets, i Rachid Redouane, de nacionalitat líbia o marroquina, desconegut per a les forces de seguretat. Dos dies després dels atacs, continuen les indagacions per determinar la identitat de l'altre home que va col·laborar amb ells per matar set persones i ferir-ne 48 a la zona del pont de Londres, abans de ser tots tres abatuts per trets de la policia.

Tant Shazad, de 27 anys, com Redouane, de 30, vivien al barri de Barking, a l'est de Londres, on es van dur a terme diversos escorcolls i es va arrestar dotze persones -dues ja en llibertat- per intentar determinar si algú més havia participat en la preparació de l'atemptat.

La policia va revelar que Redouane es presentava a ell mateix com a libi, o bé com a marroquí, i havia utilitzat la identitat alternativa de Rachid Elkhdar. «No podem dir més sobre ells en aquest moment», va afirmar Scotland Yard en un comunicat en el qual va demanar col·laboració ciutadana per obtenir més informació sobre els terroristes i establir els seus moviments en els dies i hores prèvies a l'atac, el tercer al Regne Unit en menys de tres mesos.

Khuram, Redouane i el seu còmplice van llançar una furgoneta llogada contra vianants que caminaven pel pont de Londres dissabte a la nit i van apunyalar nombroses persones a la zona del mercat de Borough. Els testimonis van relatar com els tres terroristes van atacar la gent de pubs i restaurants de la zona, alguns dels quals van intentar aturar-los llançant-los objectes com cadires i gots. Un dels terroristes portava un document d'identitat expedit a Irlanda quan va ser abatut. Segons els mitjans britànics, Shazad havia aparegut en un documental de la cadena Channel 4 l'any passat titulat Els gihadistes de la porta del costat, que alertava de l'augment de l'extremisme al Regne Unit. Shazad va arribar a desplegar una bandera d'EI i va mantenir un acalorat intercanvi amb la policia a Regent's Park fa un any, segons The Daily Mail.

Aïllar Qatar

Aràbia Saudita, Egipte, Emirats Àrabs Units i Bahrain van decidir trencar relacions diplomàtiques amb Qatar i aïllar el petit emirat, a qui acusen de donar suport al terrorisme, fet que obre una crisi a la regió. Riad va anunciar la ruptura de relacions i el tancament de tots els ports terrestres, marítims i aeris a tots els mitjans de transport procedents i que es dirigeixin a aquest país, que només té frontera terrestre amb Aràbia Saudita. Així mateix, va prohibir als ciutadans saudites que viatgin a l'emirat i va demanar als seus nacionals residents en aquest país que l'abandonin en 14 dies.

De la mateixa manera, els nacionals de Qatar no podran entrar o transitar per l'Aràbia Saudita, i els residents i visitants oriünds de Qatar hauran de sortir del regne abans de dues setmanes.