? El govern de Qatar va intentar rebaixar tensions amb els set països encapçalats per l'Aràbia Saudita que dilluns van anunciar una ruptura de les seves relacions diplomàtiques amb Doha i represàlies econòmiques contra l'emirat. L'emir de Qatar, Tamim bin Hamad al-Thani,

va accedir a l'oferta de mediació que li va proposar el seu homòleg kuwaitià, el xeic Sabah Ahmed al-Sabah, i va acceptar no fer un pronunciament públic per evitar seguir tensant les cordes amb els països veïns. L'emir kuwaitià viatjar a la ciutat de Yeda, a l'Aràbia Saudita, per reunir-se amb el rei Salman bin Abdelaziz.

Per la seva banda, els mitjans saudites van qualificar la visita de «fraternal», en el marc dels esforços d'aquest país, que ja va intercedir el 2014, quan Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units i Bahrein també van retirar els seus ambaixadors a Doha durant diversos mesos. En una trucada telefònica, Al Sabah va demanar a l'emir de Qatar que «exerceixi l'autocontrol» i «s'abstingui de fer passos» que puguin empitjorar la crisi.

Finalment, el president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar en un missatge que va escriure a Twitter que, durant la visita que va fer a l'Aràbia Saudita, líders àrabs van assenyalar Qatar quan ell va instar a aturar el finançament a grups terroristes que tinguin «ideologia radical».