Almenys dotze persones han mort i 39 han resultat ferides aquest dimecres en dos atacs perpetrats per homes armats i suïcides, un al Parlament iranià i un altre al mausoleu de l'imam Ruhol·lah Khomeini, tots dos a Teheran, reivindicats pel grup terrorista Estat Islàmic (EI).

Ha calgut esperar unes cinc hores perquè les forces de seguretat iranianes aconseguissin controlar la situació als dos llocs on ha atacat el grup terrorista. I sobre el número de víctimes que hi ha hagut a cada lloc, els serves d'emergència no ho han sabut precissar però tot sembla apuntar que la major massacre ha estat comesa al parlament.

El primer atac s'ha produït a les 10.30 hora local (06.30 GMT) quan quatre homes armats han irromput al Parlament, on almenys set persones, entre elles un guardia de seguretat han mort i diverses han estat preses com a ostatges, segons fonts parlamentàries citades per les agències semioficials ILNA i Tasnim.

Dues hores després de la presa d'aquesta seu, en ple centre de Teheran, un dels atacants ha fet esclatar els explosius que portava, segons la televisió estatal iraniana.

Les portes del Parlament han quedat tancades i no s'ha permès la sortida ni als diputats ni als periodistes congregats, fet que ha augmentat la confusió al voltant de l'esdevingut.

Segons l'agència semioficial ISNA, un dels atacants a la seu parlamentària ha estat detingut.

Poc després, s'ha produït un altre atac a l'emblemàtic mausoleu de l'imam Ruhol·lah Khomeini fundador de la República Islàmica de l'Iran el 1979, en què un dels empleats del lloc ha mort i quatre pelegrins han resultat ferits, segons l'agència Tasnim. No s'ha detallat si hi ha hagut més víctimes en aquest punt.

Dos dels agressors, un d'ells una dona, han estat detinguts per les forces de seguretat, mentre que dos s'han immolat durant l'atac.

Aquest és el primer atac d'aquest tipus que es produeix a l'Iran.