El pare del petit Omran, el nen que va ser fotografiat en una ambulància a Alep i que va donar la volta al món l'estiu passat convertint-se en la cara més dura dels bombardeigs a la ciutat siriana, ha denunciat la manipulació mediàtica que han patit, en declaracions a mitjans oficials sirians.

Aquest dimecres s'ha difós una nova foto del menut, ara assegut a la falda del seu pare a casa seva. El progenitor d'Omran ha denunciat en declaracions a l'agència SANA "les mentides" difoses per la Defensa Civil Síria, també coneguda com els Cascs Blancs, sobre el rescat del menor.

Segons el relat del pare publicat a l'agència, un grup terrorista li va prendre el fill després que fos ferit al barri de Karm al Qataryi i va difondre fotografies del petit perquè fossin divulgades per mitjans de comunicació "hostils".

"Estava amb la meva família a Karm A l'Qataryi quan casa nostra va ser danyada per una explosió d'origen desconegut, relata el progenitor, el qual afegeix que ell va resultar ferit però va aconseguir treure el nen il·lès i que ambdós van sortir pel temor d'una nova explosió.

El pare ha assegurat que diversos "terroristes" li van prendre Omran i el van portar a l'interior d'una ambulància, on li van fer fotos que després van publicar amb fins propagandístics.

"Els terroristes em van demanar que els acompanyés fora de la ciutat per gravar un fals testimoni sobre el que li va passar al meu fill a canvi de grans sumes de diners, però el vaig rebutjar i vaig romandre a Alep. No vaig respondre a les seves demandes tot i l'enorme pressió i amenaces ", ha afegit.

La imatge d'Omran, completament cobert de pols i amb mitja cara tacada de sang, assegut sol en una ambulància, va ser àmpliament difosa pels mitjans de comunicació internacionals a l'agost passat.

Activistes de l'opositor Centre d'Informació d'Alep van gravar el vídeo després que Omran suposadament fos rescatat per la Defensa Civil Síria, que opera a àrees fora del control del Govern, d'entre la runa d'un bombardeig a Karm al Qataryi.

En aquest moment, Alep era escenari d'enfrontaments entre efectius governamentals sirians i grups rebels i islàmics.

L'urbs, la més gran del nord de Síria, va ser recuperada completament per l'exèrcit nacional i els seus aliats a finals de desembre, després d'un mes d'ofensiva.