La primera ministra britànica, Theresa May, va atribuir l'atemptat de Londres a «l'extremisme islamista» i va defensar un enduriment de les penes per combatre el terrorisme. «El país ha estat víctima d'un atac una vegada més. És el moment de dir prou», va asse-nyalar May després de la reunió del comitè de seguretat Cobra.

May va retreure que encara hi ha «massa tolerància a l'extremisme en el nostre país» i va avançar que donarà més poders a la policia per combatre'l.

Paral·lelament, la primera ministra britànica va ratificar que descarta ajornar les eleccions al Parlament britànic que se celebraran el proper 8 de juny. Ahir la policia ja va iniciar una operació a la zona de Barking relacionada amb els tres atacants abatuts al pont de Londres i el Borough Market.

Per la seva banda, el president dels EUA, Donald Trump, va criticar l'alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, per demanar als seus conciutadans que mantinguessin la calma després de l'atac terrorista de dissabte a la nit, tot assegurant que és hora de «deixar de ser políticament correctes».

El president nord-americà va tornar a deixar de banda el tarannà diplomàtic i va criticar l'alcalde de Londres, amb el qual ja mantenia una relació tibant, per dir que «no hi ha raó per alarmar-se» després d'un atac, cosa que va treure del context en què es va dir. El president nord-americà es referia a unes declaracions de Khan sobre els atemptats del pont de Londres i Borough Market de la nit de dissabte a les quals deia que la ciutat estava de dol i assegurava que el terrorisme «no guanyarà». Khan va demanar que el terrorisme no s'imposi i que no s'estengui la por entre els londinencs a quatre dies de les eleccions generals al Regne Unit.

«Han notat que no hi ha un debat sobre les armes ara? Això és perquè van utilitzar ganivets i un camió!», va afegir Trump sobre el fet que l'atac no ha desencadenat un debat sobre el dret a portar armes, del qual és un clar defensor, tot i el perill que aquestes caiguin en mans de nord-americans radicalitzats.