La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va dir ahir que el Govern de Carles Puigdemont està «cada dia més sol» en la seva «obsessió» per repetir el 9-N, i el va convidar de nou a «posar les urnes de veritat» amb la convocatòria d'eleccions autonòmiques.

Arrimadas va valorar així la reunió de dimarts del Pacte Nacional pel Referèndum, preàmbul de la via unilateral de l'executiu català, mentre que els comuns mantenen la distància després d'advertir que les «vies ràpides van en contra de les pròpies aspiracions» sobiranistes.

«La reunió demostra que el Govern cada dia que passa està més sol» i té «menys suports» en la seva «obsessió» per repetir el 9-N, amb els «diners de tots els catalans», va dir la cap de l'oposició.

En aquest sentit, Arrimadas va criticar que l'executiu català tingui una «única obsessió i una única estratègia, que és fer el mateix que el 2014 -el 9N-, que no va servir de res». La dirigent de Ciutadans va instar de nou Carles Puigdemont a «posar les urnes de veritat» amb la convocatòria de noves eleccions autonòmiques, per així «poder canviar de govern i no de passaport».

D'altra banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, va qualificar de «crònica d'una mort anunciada» el Pacte Nacional pel Referèndum, que ja «no té sentit» en la mesura que Puigdemont pretén impulsar un referèndum «sí o sí», i no de forma acordada, va denunciar.

Per al dirigent socialista, «queda en evidència que el Govern el que volia fer és un referèndum sí o sí, però no tindrà cap tipus de validesa o efecte polític si se celebra».

Mentrestant, el president del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, va presentar ahir uns nous fullets de la seva campanya contra la independència en la qual utilitza la imatge de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva dona, Marta Fer-rusola, per alertar que «tres de cada deu jubilats no cobrarien la seva pensió».