El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va portar la seva campanya de terror a la capital iraniana, Teheran, amb dos atacs coordinats contra el Parlament i el mausoleu de l'imam Ruhollah Khomeini que van causar almenys dotze morts. Els atemptats, que van tenir com a objectiu dos edificis simbòlics, són els primers reivindicats per EI a l'Iran, país que ha aconseguit mantenir l'estabilitat tot i els conflictes que afecten el Pròxim Orient.

Un total de 42 persones van resultar també ferides en els atacs, segons el director dels Serveis d'Emergència, Pir Hosein Kolivand, que no va precisar la identitat de les víctimes ni si entre elles hi ha diputats.

La massacre més gran es va cometre al Parlament, situat en ple centre de Teheran, on pel que sembla van morir 11 persones, entre elles dos guàrdies, mentre que al mausoleu va morir un empleat del recinte i diversos pelegrins hi van resultar ferits.

Els terroristes -sis en total, tots ells morts en el succés- van entrar en ambdós llocs armats amb fusells Kalasnikov, pistoles i explosius, que van utilitzar almenys dos d'ells per immolar-se. Un dels extremistes va detonar els explosius a l'interior del Parlament, on tres més van ser abatuts a trets per les forces de seguretat.

Disfressats de dones

Els assaltants, que van entrar disfressats de dones, van prendre diversos ostatges i van mantenir en tensió la policia durant gairebé cinc hores, durant les quals els trets van ser una constant.

Els accessos al Parlament van ser tancats per la policia en un ambient de gran tensió i nerviosisme amb aldarulls entre els agents i els ciutadans. Mentrestant, al recinte del mausoleu, un dels atacants es va immolar, es creu que una dona, i un altre va ser abatut per la policia.

Els terroristes van obrir foc fins i tot contra una ambulància, que va rebre 16 impactes de bala, encara que no hi va haver víctimes en l'incident. A més d'aquestes dues cèl·lules terroristes, una tercera va ser detinguda abans que cometés cap acció.