La família de l'espanyol Ignacio Echeverría, assassinat en l'atemptat de Londres de dissabte i del qual durant quatre dies no es va saber el seu parador, va agrair per primera vegada a les autoritats britàniques la seva actuació i la informació rebuda ahir a la capital britànica.

La Policia Metropolitana de Londres (Met) va negar ahir que l'espanyol, de 39 anys, morís per trets policials durant la resposta a l'atac comès a la zona del pont de Londres, en què van morir vuit persones i 48 van resultar ferides.

Un portaveu de la Met va dir a Efe que «no reconeix» les al·legacions a la premsa espanyola que «un membre del públic va rebre un tret mortal de la policia», encara que va precisar que un ciutadà sí que va resultar ferit de bala, però no està greu.

Echeverría, que treballava per al banc britànic HSBC, va morir després d'intentar protegir una dona que estava sent agredida per un dels tres terroristes que el 3 de juny van atropellar i després van apunyalar diverses persones en el pont de Londres i el mercat de Borough, els quals van ser abatuts per la policia.

Ana Echeverría, acompanyada del seu germà Enrique, va participar ahir en una vista a Londres amb el jutge Andrew Harris, al jutjat de Southwark, a prop del lloc de l'atac, després de la qual se'ls va informar que podrien vetllar el seu germà i que el seu cos seria repatriat a Espanya previsiblement demà. Després de reunir-se amb el jutge forense, Ana va dir que una cosa molt trista i molt dura s'està convertint en alguna cosa més bonica i molt grandiosa».