L'Agència Tributària va portar ahir a terme una operació d'àmbit estatal contra l'economia submergida i el frau fiscal en importacions, distribució i venda de productes procedents de la Xina amb l'escorcoll de 61 naus en polígons d'11 comunitats autònomes i inspeccions a 66 societats.

En un comunicat, Hisenda detallava que l'anomenada operació Drac va comportat l'escorcoll de polígons que eren «claus» per a la introducció a Espanya de mercaderia procedent d'Àsia, com Cobo Calleja (Fuenlabrada, Madrid), El Carrús (Elx, Alacant ) i Badalona Sud (Barcelona), entre d'altres.

D'aquest total de 61 naus, onze són a Andalusia, una a Aragó, una a Astúries, dues a les Balears, tres a Canàries, quatre a Castella i Lleó, tretze a Catalunya, un a Extremadura, set a Galícia, vuit a Madrid i 10 a la Comunitat Valenciana.

En aquests polígons es distribuïen més del 50% de totes les mercaderies que entraven a Espanya procedents de la Xina en diversos segments dels sectors del tèxtil, calçat, joguines, petit parament i papereria, entre d'altres.