El Partit Socialista (PS) francès, que va ocupar el govern fins fa només un mes, lluita en les eleccions legislatives de diumenge per posar fre al declivi electoral iniciat en les presidencials d'abril. Tres abans de la primera volta dels comicis que elegiran un nou Parlament, els candidats socialistes van redoblar ahir les seves campanyes en les seves circumscripcions per evitar el que els sondejos pronostiquen: una nova hecatombe com la de les presidencials de fa dos mesos.

Després que el seu aspirant Benoît Hamon, de l'ala més a l'esquerra del PS, aconseguís només el 6% dels sufragis, els socialistes poden trobar-se davant d'un panorama semblant.

Les enquestes els donaven el 8% dels vots, que podrien equivaler a entre 25 i 35 seients en un Parlament amb 577, unes deu vegades menys diputats que els que van obtenir el 2012.

Els cinc anys de Presidència de l'impopular François Hollande (2012-2017) i la mateixa crisi de la socialdemocràcia europea van contribuïr a portar el PS a la vora del precipici. Els intents per rescatar van començar en la pròpia cúpula del partit. «No, la marca del PS no desapareixerà (...) El socialisme continuarà existint, és la casa dels socialistes que ha de reconstruir-se», va opinar ahir en una entrevista a la ràdio RTL el primer secretari de la formació, Jean-Christophe Cambadélis.

Tot i els mals pronòstics, el líder del PS va insistir a demanar el vot per equilibrar al Parlament la força del partit del president francès.