? El govern va condecorar a títol pòstum amb la Gran Creu de l'Orde del Mèrit Civil Ignacio Echeverría, el jove assassinat en l'atemptat terrorista de Londres de dissabte passat i el cadàver del qual serà repatriat avui a Espanya. La distinció va ser anunciada aquesta setmana pel president del govern, Mariano Rajoy, i va ser ahir, a la reunió del Consell de Ministres, que l'Executiu va fer efectiva la decisió.

Íñigo Méndez de Vigo, ministre d'Educació i portaveu del govern, va informar de la concessió d'aquesta condecoració a la conferència de premsa posterior a la reunió del govern. El ministre va lloar la valentia d'Echeverría i va destacar l'admiració que senten per ell tots els espa-nyols. La seva actuació, en enfrontar-se als terroristes amb el seu monopatí quan atacaven una dona, va considerar Méndez de Vigo que va ser «una demostració d'altruisme, generositat, noblesa i de gran cor i un comportament heroic». El portaveu del govern va assegurar que la seva família està vivint dies molt durs i va elogiar també la seva grandesa i el seu caràcter exemplar.

Familiars d'Echeverría romanien ahir a Londres, on es van traslladar després de la confirmació per part de les autoritats britàniques que es tractava d'una de les víctimes mortals de l'atemptat de dissabte passat. Avui acompanyaran el fèretre amb les restes mortals, que serà traslladat fins a Madrid en un avió de la Força Aèria Espanyola.