L'exministra de Medi Ambient Cristina Narbona (Madrid, 1951) és la nova presidenta del PSOE. Narbona va comunicar al seu entorn que accepta la presidència del PSOE, després que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, oferís el càrrec a l'exministra de Medi Ambient i actual membre del Consell de Seguretat Nuclear (CSN). Sánchez ho va fer després que Narbona li hagués donat suport a les primàries del maig.

El càrrec de presidenta del PSOE podria ser incompatible amb la feina de Narbona al CSN. Això no obstant, Narbona ja ha anunciat que ha decidit dedicar-se exclusivament al partit.

Per la seva part, Pedro Sánchez, ahir, va definir de privilegi el fet que Narbona sigui la presidenta del PSOE. A través del seu compte de Twittter, va donar les gràcies per la decisió a Narbona. La resolució va ser confirmada per fons de l'equip del nou secretari general i, també, per l'exministra a la mateixa xarxa social.

Narbona va escriure a la xarxa social que serà la presidenta del PSOE que impulsarà el projecte d'una nova socialdemocràcia, sota el lideratge de Pedro Sánchez. La nova presidenta va definir com un repte apassionant la nova etapa d'un PSOE en el qual no sobrarà ningú.

Perfil de Narbona

Juntament amb l'economista coordinador del Fòrum d'Economia Progressista, Manuel Escudero, i el sociòleg i director de la revista Temas , José Félix Tezanos, Narbona és autora del document amb el qual Pedro Sánchez es va presentar a les primàries. Es tracta d'un document en el qual també va treballar l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell.

Quan va fer públic el suport a Sánchez, Narbona va ser criticada pels sectors de Susana Díaz per la condició d'integrant del Consell de Seguretat Nuclear (CSN). Ella es va defensar sobre la base dels seus drets de militància.

Cristina Narbona va pilotar el ministeri de Medi Ambient durant 4 anys dins del primer gabinet de Zapatero, quan va situar la lluita contra el canvi climàtic en totes les agendes.