L'activitat en els ports espa-nyols va ser ahir superior en la tercera jornada de la vaga dels estibadors a la que hi va haver dilluns i dimecres, tot i que el seguiment va ser proper al 100%, segons van informar les autoritats portuàries al ministeri de Foment.

Aquest departament va informar en un comunicat que ahir l'activitat va ser el 13% més gran que la que hi va haver el dimecres 7 de juny i el 69% superior a la registrada el dilluns 5 de juny, tot i que el seguiment de l'aturada tant en el primer com en el segon torn del dia va ser proper al 100%.

Foment va atribuir l'augment de l'activitat i un nombre més gran de designacions d'estibadors per treballar que hi ha hagut a la «major confiança per part dels operadors» de poder desenvolupar les seves tasques després de l'experiència de la jornada anterior de vaga.

Aquest dia es van designar 2.714 estibadors, enfront dels 3.076 que es van nomenar ahir, el 13% més. En aquesta tercera jornada de vaga els serveis mínims van ser també grans, amb 510 treballadors enfront dels 268 que es van assignar dimecres, fet que suposa el 90% més.

Durant el primer torn d'ahir es van designar per treballar un total de 1.737 estibadors en el conjunt de les autoritats portuàries del país, dels quals 1.434 han seguit la vaga i 303 han estat assignats a serveis mínims, fet que suposa un seguiment del cent per cent (tots els que podien secundar les aturades).

En els torns especials s'havien designat un total de 469 estibadors per treballar, dels quals 63 s'han assignat a serveis mínims i 383 han secundat la vaga, el 94,09%. La raó és que a Ferrol tan sols el 18,5% dels estibadors va seguir les aturades.