El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, s'ha acollit avui a la Constitució i a l'Estatut per defensar davant la justícia la seva actuació en el màxim òrgan de la cambra, normes que "protegeixen de forma especial" el dret al debat polític i de les idees sense "censura prèvia".

Nuet (Catalunya Sí que es pot) ha declarat avui com a investigat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès la votació d'una resolució sobre el referèndum d'independència de Catalunya.

Després de prestar declaració davant l'alt tribunal català, Nuet ha comparegut al Parlament al costat de la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, el vicepresident primer, Lluís Corominas, i les secretàries segona i quarta de la Mesa, Anna Simó i Ramona Barrufet, tots ells investigats també per tramitar la resolució sobre el referèndum d'independència.

En la seva compareixença en el despatx d'audiències de la presidenta del Parlament, Nuet ha esgrimit la "invioabilitat" de les seves idees com a diputat i ha explicat que en la seva declaració davant la jutgessa instructora del cas s'ha acollit a la Constitució i a l'Estatut de Catalunya per defensar les seves actuacions a la Taula de la cambra catalana.

El diputat de les confluències d'esquerres ha precisat que l'article 20 de la Carta Magna "protegeix de forma especial el dret" al debat polític i de les idees sense "censura prèvia", per la qual cosa la Mesa "no pot sancionar prèviament" els debat parlamentaris ja que en aquest cas "estaríem vulnerant drets fonamentals".

"No vam fer res més que complir la llei per protegir el dret dels diputats i dels grups parlamentaris de prendre iniciatives", ha insistit Nuet, i, en aquest sentit, ha afegit que "per damunt dels drets fonamentals no hi ha ningú, ni els poders judicials".