El president dels EUA, Donald Trump, va assegurar que les anotacions que l'exdirector de la FBI James Comey va filtrar a la premsa sobre les converses de tots dos quan estava al càrrec tindran molta més incidència del que s'esperava. «Crec que les filtracions de James Comey seran molt més prevalents del que ningú va pensar que fos possible. Totalment il·legals? Molt covard!», va escriure Trump al seu compte de la xarxa social Twitter.

Comey va explicar dijous que havia filtrat a la premsa, a través d'un amic, el contingut de les seves anotacions sobre les converses que havia mantingut amb Trump, després que aquest l'amenacés a Twitter amb la publicació de «cintes». En una esperada compareixença al Comitè d'Intel- ligència del Senat per examinar els esdeveniments que van portar al seu acomiadament, Comey va assegurar que havia filtrat el material a un professor de Dret de la Universitat de Columbia, en veure el tuit de Trump del 12 de maig.

Per part seva, el fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, compareixerà demà davant el Comitè d'Intel·ligència del Senat per respondre al testimoni de l'exdirector de la FBI sobre la trama russa. «Tenint en compte les informacions que concerneixen al recent testimoni de Comey davant el Selecte Comitè d'Intel·ligència del Senat, és important que tingui una oportunitat de parlar sobre aquests assumptes en el fòrum apropiat», va anunciar Jeff Sessions.

Per altra banda, Trump va transmetre a Theresa May que no acceptarà la invitació per a una visita d'Estat al Regne Unit.