Els ministres del govern de Mariano Rajoy s'han dedicat principalment a mirar el mòbil des del seu escó o fins i tot a llegir un llibre mentre la portaveu d'Units Podem, Irene Montero, intervenia en el Ple del Congrés en defensa de la moció de censura de Pablo Iglesias .

Mentre que el president Mariano Rajoy seguia el discurs amb atenció, escortat per la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que prenia apunts de la intervenció de Montero, la majoria dels ministres han optat per dedicar-se a mirar el telèfon mòbil mentre la portaveu de Podem estava en la tribuna d'oradors.

Cristóbal Montoro, un dels més citats per Irene Montero, també prestava atenció a les paraules de Montero, igual que Fátima Báñez, mentre que Íñigo Méndez de Vigo, ministre d'Educació, s'ha decantat per llegir un llibre sobre Cervantes i el Quixot en el seu escó durant diversos minuts .

Per la seva banda, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, també apuntava notes, mentre que Íñigo De la Serna mirava unes fulles.

Passats tres quarts d'hora de discurs d'Irene Montero, a les files del Grup Popular s'hi podien veure més d'una vintena d'escons buits.