La defensa de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la secretària de la mesa, Anna Simó, ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que citi com a testimoni Marta Rovira, portaveu de JxS que va defensar una de les resolucions que la cambra va votar a favor d'un referèndum.

Segons fonts jurídiques, l'advocat de les dues diputades de JxS ha sol·licitat com a nova diligència a la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret que citi a declarar com a testimoni Marta Rovira, per aclarir les circumstàncies en què el Parlament va sotmetre a votació les dues resolucions pro referèndum per les quals la fiscalia s'ha querellat.

La defensa sol·licita a Alegret el testimoni de la diputada de JxS i secretària general d'ERC, com a nova diligència per practicar després que la magistrada hagi pres declaració en qualitat d'investigats a Forcadell i als membres de la mesa de JxS Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Corominas, a més de Joan Josep Nuet (CSQP), contra qui la Fiscalia no dirigia inicialment la seva querella.

La Fiscalia Superior de Catalunya acusa en la seva querella els membres de JxS de la mesa del Parlament de prevaricació i desobediència al Constitucional.