L'exsecretari general del PP Francisco Álvarez-Cascos ha negat avui al judici del cas Gürtel haver mitjançat com a ministre de Foment en adjudicacions a canvi de comissions i ha assegurat que les sigles "PAC" de la comptabilitat B de la trama no es refereixen a ell. Cascos ha estat preguntat per una gravació telefònica interceptada per la policia en la qual el presumpte capitost de la trama, Francisco Correa, hauria comentat que havia portat al també acusat Luis Bárcenas, extresorer del PP, mil milions de pessetes per adjudicacions d'obres en l'època en la que aquell va ser ministre de Foment.

Es tracta d'una conversa que va interceptar la Policia entre Correa i el també acusat José Luis Peñas, exregidor del PP de Majadahonda, que va destapar aquest cas. "És inversemblant aquesta versió perquè al Ministeri de Foment és impossible un tracte de favor", ha assegurat Francisco Álvarez-Cascos, que ha comentat que desconeix per què Correa va dir una cosa que ha afectat tant el seu honor i ha postil·lat: "Suposo que en algun moment el temps posarà les coses al seu lloc i algú reconeixerà el que hagi de reconèixer ".

Francisco Álvarez-Cascos ha afirmat que no ha rebut diners en efectiu del partit al marge del seu sou i que només ha ingressat cobraments a través de "procediments ordinaris" com transferències o xecs. Ho ha dit a preguntes de la fiscal Concepción Sabadell, que li ha interrogat sobre aspectes relacionats amb la peça separada de Gürtel que versa al voltant de la suposada comptabilitat B del PP, davant la protesta de l'advocat de Luis Bárcenas, que va demanar la seva declaració com a testimoni en aquest judici. "En algun moment va rebre diners en efectiu al marge del seu sou?", Li ha preguntat la fiscal, davant el que ha respost categòric que "no" i s'ha remès a la seva declaració davant del jutge en el marc de la peça separada , coneguda com el cas Bárcenas.

No va participar en les campanyes electorals

Respecte a l'informe de la UDEF de la Policia Nacional de 2014 que li atribueix les sigles "PAC" com a perceptor de diners de la trama durant les campanyes electorals de 2003 i 2004, ha aclarit que l'inspector que el va signar després va emetre un altre en el qual no feia referència a ell i ha indicat, en tot cas, que no va participar en cap d'aquestes campanyes. "Suposo que no hi haurà cap dubte que seguir fent aquestes insinuacions no té complementi de sentit", ha dit al respecte.

Cascos també ha afirmat que després del que va passar l'any 1990 amb el conegut com "escàndol Naseiro", al PP "no hi havia molta afició als donatius ia les aportacions", i tot i que ha reconegut que "formalment" ell s'havia de ocupar d'aquest assumpte, ha dit que es "limitava" a "ratificar" amb la seva signatura les "activitats ordinàries de la Tresoreria".

En tot cas, ell no recorda haver rebut en persona cap donatiu per al PP ni li consta que Correa els hagués realitzat i ha assegurat que Bárcenas no li va demanar cap favor de naturalesa personal i que no té motiu de retret amb ell quan van coincidir al partit.

A preguntes de l'advocat de Bárcenas ha assegurat que en el seu període de ministre de Foment (2000-2004) "mai" va rebre "cap trucada o indicació" per afavorir a determinades empreses, i té la "certesa" que els alts càrrecs que depenien d'ell tampoc.

Cascos, que ha dit que va conèixer a Correa a través de la seva agència de viatges que treballava per al PP i que ell també va usar per als seus viatges particulars, ha manifestat que el Ministeri de Foment "no intervenia en els processos de contractació" i per tant la seva influència en ells era "materialment impossible".

Ha explicat que quan va arribar a aquest Ministeri va canviar les normes de contractació per a "garantir la transparència i l'objectivitat dels resultats dels concursos", el que va fer que en aquells anys "l'objectivitat i la transparència" estiguessin assegurats "." Al Ministeri de Foment en la meva època eren impossibles els tractes de favor ", ha insistit.

Aquesta modificació va donar lloc a nous plecs de condicions pels quals es va modificar el "sistema d'obertura de sobris" de tal manera que els sobres amb les propostes arribaven tancats als tècnics i membres de la mesa de contractació, el que feia impossible "qualsevol criteri de discrecionalitat ".

Sobre Bárcenas, ha dit que va tractar amb ell en la seva etapa de secretari general del PP (1989-1999) i que no recorda que mai li demanés favor algun per afavorir a empreses: "No tinc cap motiu de retret a la conducta del senyor Bárcenas com a gerent del partit ", ha agregat.