Cinc persones han estat detingudes com a presumptes responsables del segrest durant onze dies d'un veí de Lloret de Mar, al qual mantenien atordit a base de subministrar-li drogues i pel qual reclamaven a la família 1,5 milions d'euros, segons informen els Mossos d'Esquadra.

Els fets es remunten al passat 12 de juny, quan una dona es va presentar a la comissaria d'aquesta localitat per denunciar que havia rebut una trucada des del telèfon del seu marit, en la qual un home li exigia un rescat d'1,5 milions d'euros per recuperar-lo amb vida.

La Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos d'Esquadra es va fer càrrec de la investigació i d'assessorar els familiars de la víctima, a més d'informar el jutjat d'instrucció número 1 de Blanes, que estava en funcions de guàrdia, per sol·licitar mesures urgents per resoldre el cas.

Les primeres indagacions van portar a determinar que el segrest l'havia dut a terme un grup criminal experimentat format per membres de l'est d'Europa.

Els agents van saber que havien canviat la víctima d'ubicació en diverses ocasions i que disposaven de coneixements tècnics amb l'objectiu d'eludir l'acció de la policia.

Finalment, els Mossos d'Esquadra van concloure que les trucades dels segrestadors es feien des de Madrid i que el veí de Lloret de Mar estava retingut en una zona per concretar entre la capital espanyola i Toledo.

Davant d'aquesta certesa, es va establir un equip conjunt d'investigació amb la Secció de Segrestos i Extorsions de la UDEV Central de la Policia Nacional.

El passat 21 de juny, els agents van identificar una part dels integrants de la banda, malgrat que els seus membres sempre prenien moltes mesures per evitar ser descoberts, com constants canvis de vehicle o adoptar mesures de contravigilància.

Un dia més tard, els segrestadors es van posar en contacte amb la família per donar-li l'ultimàtum que, o realitzaven el pagament, o acabaven amb la vida de la víctima.

L'intercanvi havia de dur a terme el mateix dia a la tarda a l'aparcament d'un hotel de la carretera A-42 que va de Madrid a Toledo.

La policia va establir un dispositiu conjunt per alliberar l'ostatge i detenir els segrestadors, per això agents dels dos cossos de seguretat implicats en l'operació van acompanyar el germà de la víctima des de Barcelona a la capital espanyola on s'havia d'efectuar el pagament del rescat.

Paral·lelament, altres agents van localitzar el vehicle d'un dels sospitosos a Toledo, a la localitat de Casarrubios de la Montaña, així com diversos membres del grup mentre realitzaven comprovacions i vigilància al voltant d'un immoble.

Cap a les 15 hores, poc abans de la cita per a l'intercanvi, els segrestadors van procedir a introduir la víctima a la part posterior d'una furgoneta asseguda en una cadira de rodes, però van desistir de manera immediata en sospitar de la presència policial.

Quan es disposaven a tornar a l'immoble, els responsables de l'operatiu conjunt van decidir realitzar les detencions i evitar així eventuals represàlies a l'ostatge.

L'acció va permetre rescatar la víctima sana i estàlvia i detenir tots els membres del grup, excepte un, que va aconseguir escapar per la teulada d'un edifici annex.

El veí de Lloret de Mar, que va ser traslladat a l'hospital de Móstoles parcialment inconscient com a conseqüència de les drogues que li havien subministrat, no presentava més lesions que les contusions provocades pels cops rebuts i les ferides als canells a causa dels lligams.

El 23 de juny es van realitzar tres registres en domicilis dels segrestadors a Paracuellos del Jarama, Illescas i Madrid i, en un d'ells es va localitzar i va detenir el membre de la banda que havia fugit el dia anterior, a la vegada que es va intervenir cocaïna, cabdells de marihuana i glans d'haixix.

La víctima, un cop recuperada de l'efecte de les drogues, va explicar que el 12 de juny va ser assaltada per diversos individus vestits amb armilles de policia quan tornava en cotxe a casa seva a Lloret.

Els assaltants el van copejar i, després, el van drogar, a més de tapar-li els ulls per, a continuació, introduir-lo a punta de pistola al maleter d'un cotxe.

Els segrestadors el van portar fins a un primer amagatall, on va passar entre tres i quatre dies totalment desorientat com a conseqüència del subministrament constant de barbitúrics i benzodiazepines, així com dels cops rebuts.

Passats uns dies, el grup li va subministrar més drogues, li va posar unes ulleres tapades amb cartró i una gorra, i el va traslladar a un pis entre Madrid i Toledo.

El cap de la banda, un home de nacionalitat romanesa que actualment cursa estudis de medicina en una universitat de la capital espanyola i que havia publicat anuncis per oferir-se com a actor i model, és el responsable del subministrament d'hipnòtics a la víctima.

Els cinc detinguts, als quals s'acusa de segrest, robatori amb violència, lesions, delicte contra la salut pública i de formar part d'un grup criminal, van passar el 24 de juny a disposició del jutge, que va decretar el seu ingrés a la presó.