El règim de Corea del Nord ha ha provat amb èxit un míssil balístic intercontinental (ICBM), "capaç d'aconseguir arribar a qualsevol part del món", segons ja anunciat aquest dimarts la seva televisió estatal KCTV.

La cadena ha detallat que es tracta d'un míssil nou batejat com a Hwasong-14 que va aconseguir una alçada màxima de 2.802 quilòmetres i va recórrer 933 quilòmetres en 39 minuts.

En l'anunci, realitzat per la locutora Ri Chun-hee, l'encarregada de donar les notícies més importants per al règim, s'ha explicat que el líder suprem, Kim Jong-un, va donar en persona l'ordre de llançar el projectil.

"La República Popular Democràtica de Corea (nom oficial del país) s'ha convertit en un imponent poder nuclear amb el més poderós dels ICBM. capaç de colpejar qualsevol part del món", ha informat la presentadora.

Si és cert, l'assaig suposaria un important avanç dins del programa armamentístic nord-coreà, que pretén desenvolupar míssils ICBM capaços de ser equipats amb bombes nuclears i arribar a territori nord-americà.

Les autoritats de Seül i Tòquio han reconegut que l'exèrcit nord-coreà havia llançat un míssil al voltant de les 9.40 hora local (0.40 GMT) des de la base aèria de Panghyon, a la província de Pyongyang del Nord.

Encara que les dades sobre l'apogeu i la distància recorreguda pel míssil concorden amb els obtinguts per la intel·ligència militar nord-americana, sud-coreana i japonesa, cap dels països ha pogut confirmar encara que es tracti d'un ICBM.

Aquest assaig armamentístic nord-coreà, el primer des del passat 8 juny, quan Pyongyang va disparar un míssil de creuer, es produeix just després que els presidents de Corea del Sud, Moon Jae-in, i els EUA, Donald Trump, es reunissin la setmana passada a Washington per tractar la problemàtica del règim.

Els repetits test d'armes del règim de Kim Jong-un en els últims mesos han incrementat la tensió a la regió i endurit la retòrica de Washington, que ha insinuat la possibilitat de dur a terme atacs preventius contra Corea del Nord.