Representantes de tots els grups polítics bascos van secundar ahir a Ermua (Biscaia) l'homenatge organitzat per l'Ajuntament d'aquest municipi al regidor del PP d'aquesta localitat Miguel Ángel Blanco, quan es compleixen 20 anys del seu segrest i posterior assassinat per part d'ETA .

L'acte, que va ser presidit per l'alcalde, el socialista Carlos Totorika, va tenir, entre altres, la presència de l'exlehendakari Patxi López; la secretària general del PSE-EE, Idoia Mendia; la presidenta del PNB de Biscaia, Itxaso Atutxa; el president del PP basc, Alfonso Alonso, i per primer cels representants d'EH Bildu Maddalen Iriarte, Peio Urizar i Julen Arzuaga (l'any passat només en van participar dos), entre d'altres rperesentants de totes les forces polítiques.

Paral·lelament, segueix la polèmica per les posicions polítiques en relació als homenatges de l'edil assassinat. L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i representants de tots els grups polítics al consistori assistiran avui a l'homenatge que el PP farà a Miguel Ángel Blanco, que es manté tot i la convocatòria posterior d'una concentració a l'Ajuntament de Madrid. La portaveu del Govern municipal, Rita Maestre, va anunciar aquesta decisió en una compareixença a la plaça de la Villa amb la resta de portaveus després de mantenir una reunió per aconseguir un acord.