El proper dilluns 17 de juliol el PSOE i Units Podem arrencaran les negociacions per buscar acords parlamentaris amb una reunió dels seus equips al Congrés, que encapçalaran els líders dels dos partits, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

Una reunió que van concretar les portaveus al Congrés del PSOE, Margarita Robles, i de Units Podem, Irene Montero, segons confirmen fonts de les dues formacions polítiques.

La formació lila esperava des de fa dies la crida del partit socialista per tancar la data d'aquestes reunions i finalment la primera trobada dels seus equips de treball està previst que se celebri a les cinc de la tarda del dilluns que ve al Congrés.

La trobada es produeix després que abans d'ahir el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, oferís al líder de Podem a la regió, José García Molina entrar al govern regional (vegeu aquesta mateixa pàgina). Un principi d'acord que hauran de ratificar les bases de la formació estatge, que preveu el pacte com l'avantsala d'una nova entesa amb els socialistes.