L'ex-primer ministre britànic Tony Blair assegura que la UE consideraria canviar el concepte de la llibertat de moviment per acomodar les preocupacions del Regne Unit sobre la immigració, fet que podria evitar el Brexit, segons un article publicat ahir a la pàgina web del seu Institut per al Canvi Global.

Blair, de l'ala dreta del Partit Laborista, escriu que «la voluntat del poble» britànic favorable a deixar la Unió Europea (UE), manifestada en el referèndum del 23 de juny del 2016, podria canviar a mesura que progressen les negociacions amb Brussel·les per sortir del bloc i s'evidencien les dificultats.

L'ex-cap de govern, que va quedar molt desprestigiat després de la seva decisió d'envair l'Iraq amb els Estats Units el 2003, assenyala que els actuals dirigents, inclòs el laborista Jeremy Corbyn, «haurien d'encapçalar com a mínim un debat com cal amb totes les opcions al davant».

«Una consideració racional de totes les opcions hauria d'incloure la de negociar que el Regne Unit romangui dins d'una Europa preparada per reformar-se i que ens vingui a trobar en un punt mig», argumenta Blair. «La reforma és ara a l'agenda de la UE, i els canvis inclouen la llibertat de moviment», afegeix.