Barcelona i la seva xarxa de Rodalies disposen del centre de control i supervisió més avançat de tot l'estat espanyol i un dels millors de la Unió Europea, segons va destacar el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

El titular de Foment va visitar aquest centre de control amb la tecnologia digital més avançada en companyia de Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, el president de Renfe, Juan Alfaro, i el president d'Adif, Juan Bravo.

La posada en marxa d'aquest nou centre de control, ubicat a l'Estació de França, va suposar una inversió de 7 milions d'euros.

Aquest centre tindrà una «rèplica» a partir del mes de novembre per garantir la supervisió del servei de Rodalies, i abans de final d'any s'anirà implantant la tecnologia digital en la resta de centres de control satèl·lits.

El ministre de Foment va destacar que la tecnologia del Control de Trànsit Centralitzat de Rodalies de Barcelona és «sens dubte el millor» de l'estat espanyol «i de les millors» que es poden trobar en els diferents països de la Unió Europea.

El contracte de la instal·lació del centre tecnològic de l'Estació de França es va subscriure amb la companyia alemanya Siemens i té un període de manteniment i renovació per a un període de 20 anys.

Després d'haver-la instal·lat al centre de control de l'Estació de França, el ministre de Foment va anunciar que aquesta tecnologia digital també s'anirà estenent a la resta de comunitats autònomes espanyoles.