Sindicats dels Mossos d'Esquadra van demanar ahir que la policia catalana no sigui utilitzada com una «eina política».

Aquest és el principal reclam que traslladen al futur nou director general de la Policia, Pere Soler, en substitució d'Albert Batlle, que ahir va presentar la dimissió al nou conseller d'Interior, Joaquim Forn.

El sindicat FEPOL insta Soler, que serà nomenat director general de la Policia dilluns al Govern, a vetllar perquè no «s'instrumentalitzi políticament el cos» i a ser «conscient que la Policia és de tots els catalans, de tots».

El SME coincideix en aquesta demanda, així com l'USPAC, que espera que els Mossos no siguin utilitzats com una «eina política». En canvi, els sindicats discrepaven a l'hora de fer balanç de la gestió de Batlle.

Una de les qüestions més delicades que Pere Soler es troba sobre la taula de la direcció general de la Policia és el paper que hauran d'assumir els Mossos en el referèndum previst per a l'1 d'octubre.

Davant aquest escenari, el portaveu de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública (FEPOL), Valentí Anadón, va mostrar-se «preocupat» que es vulgui «traspassar als Mossos responsabilitats que no són nostres», si bé també confia en l'«actuació professional del cos, al marge de qui hi hagi com a responsable polític».Per això, demanava a Soler que els Mossos no fossin «instrumentalitzats».

El portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra, Toni Castejón, assenyala que hi podria haver una certa sensació «d'inestabilitat».