L'autòpsia practicada al cadàver de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa va confirmar ahir el suïcidi del banquer d'un tret al pit amb un rifle de caça de la seva propietat, van explicar fonts de la investigació.

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) va informar que el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Peñarroya-Pueblonuevo, encarregat de la investigació, va rebre l'informe de l'autòpsia en què es confirmava que s'ha tractat d'una mort «per autolesió per arma de foc». Els fets van passar dimecres a la finca Puerta del Toro, a Villanueva del Rey (Còrdova), on la víctima havia arribat de matinada.

Després de l'autòpsia, el cos de Blesa va ser traslladat fins al tanatori de las Quemadas, a Còrdova, on ahir al matí va ser incinerat.

Familiars i amics de l'exbanquer acomiadaran avui a Linares (Jaén), la seva ciutat natal, les seves cendres, que seran dipositades al cementiri parc Virgen de Linarejos; a la tarda, s'oficiarà una missa funeral a la parròquia de San Francisco.

Fermín Gallardo, un dels administradors de la finca on dimecres va morir Blesa i amic del difunt, va comparar ahir la seva mort amb la de la dirigent popular Rita Barberá, i la va atribuir a la «pressió» que tots dos havien sofert. Gallardo, que era a la finca quan van succeir els fets, va explicar que Blesa no havia arribat a la finca per caçar, i que si va usar la seva pròpia arma per disparar-va ser per no comprometre «els altres». Segons aquest amic, Blesa es va llevar d'hora, va esmorzar i, després de preguntar si tenien el mòbil de la seva dona, va anar a la cotxera i es va disparar. Aquest testimoni creu que l'expresident de Caja Madrid tenia una «idea del que estava a punt de fer», perquè contra el que era habitual va arribar a la finca sense equipatge.

La inesperada mort de l'exbanquer no impedirà que els seus hereus n'hagin d'assumir la responsabilitat civil i, per tant, fer front a les possibles indemnitzacions, tret que renunciïn a l'herència. El Codi Penal assenyala que amb la mort d'una persona investigada s'extingeix la seva responsabilitat penal, però no la civil que la primera pugui comportar, de manera que si existís aquesta responsabilitat derivada d'un delicte passa als hereus del difunt.