El president dels EUA, Donald Trump, va tornar a criticar ahir el seu fiscal general, Jeff Sessions, que va acusar d'adoptar una posició «molt feble» davant els «crims» de l'excandidata demòcrata Hillary Clinton a la Casa Blanca, i va ridiculitzar la seva recerca sobre la trama russa. En una sèrie de tuits publicats a primera hora al seu compte personal, Trump va tornar a criticar Sessions, com ja havia fet la setmana passada per la seva decisió d'apartar-se de les recerques relacionades amb la trama russa al departament de Justícia.

Sessions va ser el primer senador republicà que va donar suport a Trump i va fer campanya a favor seu, però ara sembla ser a la corda fluixa, tenint en compte que la Casa Blanca va anticipar que «aviat» hi hauria una decisió sobre el futur del fiscal general dels EUA. «Òbviament hi ha un conflicte en la relació» entre Trump i Sessions, va admetre ahir als periodistes el nou director de comunicació de la Casa Blanca, Anthony Scaramucci. I va afegir que «tindrem una decisió aviat». Poc abans de les seves declaracions davant els periodistes, Scaramucci va sostenir en una entrevista radiofònica que «probablement» és correcte pensar que Trump vulgui que Sessions deixi d'estar al capdavant de Justícia.

Al costat de Sessions, Trump també va atacar dilluns a la seva cadena de tuits el director interí de l'FBI, Andrew McCabe, de qui va suggerir que no està interessat a investigar Clinton perquè la seva dona va rebre diners de la campanya de l'excandidata per aspirar a un lloc en la legislatura estatal de Virgínia.

D'altra banda, Trump va subratllar en un altre tuit que el seu gendre i assessor, Jared Kushner, «ho va fer molt bé» aquest dilluns, quan va comparèixer a porta tancada davant el Comitè d'Intel·ligència del Senat, per «demostrar» que no va conspirar amb Rússia durant la campanya.

Kushner va negar qualsevol negligència en els seus contactes amb russos l'any passat, va dir que no té «res a amagar», i va arremetre contra els que suggereixen que Trump va guanyar les eleccions amb l'ajuda de Moscou.