Washington va tornar ahir a exhibir el seu poder militar al costat dels seus aliats desplegant a la península coreana dos bombarders estratègics en resposta al míssil intercontinental (ICBM, per les seves sigles en anglès) llançat divendres pel règim de Pyongyang.

El Pentàgon va enviar dos bombarders B-1B des de la base d'Andersen, a l'illa de Guam (Pacífic Occidental), perquè participessin en exercicis amb les forces aèries sud-coreanes i japoneses, que van desplegar, per la seva part, caces F-15K i F2, respectivament.

«Aquesta missió és una resposta directa al llançament provocatiu de míssils balístics per part de Corea del Nord», va explicar en un comunicat la Setena Força Aèria.

«Corea del Nord segueix sent l'amenaça més urgent per a l'estabilitat regional», va afirmar en el text el general Terrence J. O'Shaughnessy, comandant de les Forces Aèries del Pacífic. «La diplomàcia continua estant al capdavant. No obstant això, tenim una responsabilitat amb els nostres aliats i la nostra nació a l'hora de mostrar el nostre compromís indestructible i de preveure el pitjor dels escenaris», va afegir.

El militar va advertir que les tropes estan preparades per respondre de manera «ràpida, letal i aclaparadora en el moment i lloc elegit», si cal. No és la primera vegada que el Pentàgon decideix desplegar aquests avions per fer maniobres amb els seus aliats en resposta davant el que considera actes de provocació nord-coreana.