El líder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, va aplaudir ahir que la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, «accepti la realitat» que l'1 d'octubre «hi haurà urnes», perquè «només els rucs neguen les evidències».

En un acte per presentar la campanya del sí a la independència, Sánchez va valorar així les paraules de Narbona, que abans- d'ahir va assumir la possibilitat que l'1 d'octubre s'instal·lin urnes a Catalunya, però va advertir que no serà una consulta amb garanties democràtiques, sinó un «pur i simple recompte sense cap valor jurídic».

En aquest context, Jordi Sánchez va expressar que «és normal que la gent vagi a poc a poc acceptant la realitat», ja que «només els rucs neguen les evidències», de manera que «és bo que la senyora Narbona accepti que hi haurà urnes».

El president de l'ANC va indicar que «el pas següent és acceptar que hi haurà referèndum» i, posteriorment, que el Govern central s'avingui a «asseure's a negociar per iniciar els tràmits de creació d'una nova república catalana», en cas de victòria del sí l'1 d'octubre.

«Tant de bo això arribi a tots els racons de la política espanyola», va afegir Sánchez.