El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, va assegurar que perseguirà durament les filtracions d'informació al Govern i que, en aquest any, s'han presentat càrrecs contra quatre persones per aquest motiu. En una roda de premsa amb el director nacional d'Intel·ligència, Dan Coats, Sessions va assegurar que des del gener el departament de Justícia ha «triplicat el nombre d'investigacions actives de filtracions» i ha presentat càrrecs contra «quatre persones» per revelar sense autorització informació classificada, tot i que no va donar detalls d'aquests casos.

La compareixença s'emmarca en els intents del president nord-americà, Donald Trump, de tallar les filtracions que estan caracteritzant els primers mesos de la seva Administració. «Tinc una advertència per als filtradors: no ho facin», va assenyalar Sessions.

«Aquesta cultura de filtracions ha d'acabar», va explicar el fiscal general, que va demanar a totes les agències del Govern i al Congrés que prenguin mesures perquè els seus empleats no decideixin filtrar a la premsa informacions classificades. Tant Sessions com Coats van afirmar que les filtracions són greus, danyen la seguretat nacional i posen en risc els nord-americans. «Tota revelació fora dels canals autoritzats és una ofensa criminal», va afirmar Coats, que va prometre que s'identificarà els informadors, es demanarà a l'FBI que els investigui i es presentaran càrrecs penals contra ells. Fins i tot, la Casa Blanca no descarta usar detectors de mentides per descobrir qui filtra informació.

D'altra banda, el cap del Govern, Mariano Rajoy, i Trump projecten mantenir una reunió a la Casa Blanca al final de setembre, una cita que seria la seva primera trobada bilateral després d'haver-se saludat ja en dues ocasions a sengles cimeres internacionals. Fonts de l'Executiu van assenyalar que s'està treballant en aquesta reunió des de fa temps i que hi ha intenció que es concreti properament.