El comissari europeu de Seguretat Alimentària, Vytenis Andriukaitis, va donar suport ahir a l'aplicació de sancions als autors del frau dels ous contaminats amb fipronil, i va mostrar el seu compromís per «cooperar» amb els estats membres de la UE.

«És d'importància cabdal que aquesta activitat criminal a nivell europeu es reveli completament i que s'apliquin sancions als que l'hagin perpetrat», va dir el comissari a través del seu perfil de Twitter.

Després d'una conversa amb els ministres d'Agricultura d'Alemanya, Christian Schmidt; Holanda, Martijn Van Dam; i Bèlgica, Denis Ducarme, el comissari va afirmar que està treballant amb aquests països «diàriament, a nivell polític i tècnic».

«Estem compromesos i determinats a fer tots els esforços per aconseguir la transparència, la coordinació i la cooperació entre els estats membres», va afegir.

La Comissió Europea (CE) va decidir aquest dimarts obrir una investigació per analitzar si Bèlgica va reaccionar tard en l'escàndol dels ous contaminats amb fipronil, un insecticida prohibit per a l'ús alimentari a la Unió Europea (UE).

En un debat extraordinari que es va celebrar ahir al Parlament federal belga, el ministre d'Agricultura de Bèlgica va qualificar de «frau» l'escàndol i va carregar contra Holanda, en afirmar que aquest país ho va detectar en les seves partides d'ous el novembre passat, sense advertir altres països en el sistema europeu d'alerta ràpida (RASFF).