L'FBI va efectuar el passat mes de juliol una batuda en una casa de Paul Manafort, qui va ser cap de campanya del president dels Estats Units, Donald Trump, en aplicació d'una ordre de registre, va confirmar ahir un portaveu de l'antic col·laborador del magnat.

«Agents de l'FBI van executar una ordre de registre en una de les residències del senyor Manafort», va afirmar el portaveu en un breu comunicat.

La nota es va divulgar després que The Washington Post informés ahir que agents de l'FBI van dur a terme a final de juliol una batuda a l'habitatge de Manafort, a la històrica ciutat d'Alexandria (Virgínia), als afores de la capital dels Estats Units.

Els efectius de l'FBI es van presentar sense previ avís, el 26 de juliol a la matinada, a la casa de qui va ser cap de campanya per buscar documents, segons el diari, el qual afegeix que es van acabar emportant material escrit.

El rotatiu cita com a font «persones familiaritzades» amb la investigació del fiscal especial que porta a terme Robert Mueller sobre la suposada ingerència de Rússia a les eleccions nord-americanes del novembre del 2016 i els possibles llaços de la campanya de Trump amb el Kremlin.

El citat portaveu va corroborar que «el senyor Manafort ha cooperat de manera consistent amb les forces de l'ordre i altres investigacions importants, i així ho va fer en aquesta ocasió també», si bé no va aportar més detalls.