Almenys 36 persones van morir i 123 van resultar ferides en un xoc de trens a Alexandria, ahir, a la costa nord d'Egipte, segons va informar el ministeri de Sanitat. El tren 13 Exprés, de la línia del Caire-Alexandria, va xocar per darrere amb el tren número 351, de la línia Port Saïd-Alexandria, a prop de l'estació Jorshed, als afores d'Alexandria. Algunes fonts de seguretat van assegurar que la col·lisió va ser frontal.

En imatges difoses per la televisió pública, es veia un dels trens bolcat en part i els membres dels equips de rescat que transportaven morts i ferits cap a les ambulàncies. La televisió estatal va explicar que l'accident va ser provocat per una important avaria en un dels trens, que el va portar a aturar-se a la via.

L'accident es va produir quan dos trens de passatgers rumb a Alexandria van col·lidir a la via a l'altura de l'estació Jurshid (a la província alexandrina). Segons un comunicat de l'Autoritat Nacional de Ferrocarril, la locomotora d'un tren exprés provinent del Caire va xocar contra els vagons del darrere d'un tren amb origen a la ciutat de Port Saïd a la ruta de la costa nord.

Un dels vagons va descarrilar per l'impacte, mentre que els protagonistes del xoc van quedar fets un garbuix de ferros, segons imatges retransmeses per les televisions locals. Els cadàvers van ser col·locats en els vorals adjacents a la via, mentre que els ferits van ser traslladats a hospitals pròxims, segons va assenyalar el subsecretari del ministeri de Salut a Alexandria, en declaracions recollides pel diari local El Badil.

Els accidents de tren a Egipte són relativament freqüents. El xoc registrat a Alexandria és el més greu al país nord-africà des que al novembre de l'any 2013 van topar un tren i un autobús al sud del Caire, en un sinistre que va causar la mort a 27 persones.

L'accident més greu

El 2013, 19 persones van morir per un descarrilament a Badrashin. El 2002, l'incendi d'un tren va causar 370 morts a uns 40 quilòmetres del Caire, en l'accident ferroviari més greu de la història d'Egipte.