Catalunya és la sisena comunitat en generació d'energia renovable d'Espanya amb el 7,4%, a frec amb Aragó (7,6%). I tot i així, segons l'informe de Red Eléctrica de España sobre la situació de les renovables a Espanya, l'any passat mostra que Catalunya genera només el 17% d'energia que és renovable del total d'energia, que són 7.444 GWh, i es concentren sobretot en el sector hidràulic i l'eòlic. Això suposa quedar molt lluny del 38,9% d'energia renovable sobre el total que es genera en l'àmbit estatal.

Tot i això, Catalunya es manté en les primeres posicions en generació i potència de totes les renovables. L'hidràulica és l'energia que més genera Catalunya, en concret 3.967 GWh, amb una potència instal·lada de 1.917 Mv. Aquestes dades la situen en la tercera comunitat que més energia hidràulica genera, només per sota de Castella i Lleó i de Galícia. A partir d'aquí, Catalunya oscil·la fins al sisè lloc en energia eòlica (2.684 GWh), que és la principal font d'energia renovable a l'estat i representa el 21,9% del total de la potència instal·lada.

Pel que fa a l'energia solar tèrmica, només present en sis comunitats autònomes, Catalunya empata al cinquè i penúltim lloc amb València.