Tretze persones van morir i 49 estan ferides, set d'elles de gravetat, al poble portuguès de Monte -a l'arxipèlag de Madeira- després de la caiguda d'un arbre centenari de grans dimensions sobre desenes de devots que participaven ahir a la romeria de la Nostra Senyora del Monte.

El secretari regional de Salut del govern autonòmic de Madeira, Pedro Ramos, va informar que entre els morts hi ha un menor.

«La nostra prioritat és tractar els ferits i donar suport a les famílies de les víctimes», va dir el secretari regional durant una conferència de premsa en presència del president del govern regional de Madeira, Miguel Alburquerque, que va mostrar el seu condol a les familiars de les víctimes. Entre els ferits hi ha persones estrangeres d'Alemanya, Hongria i França.

Centenars de persones estaven congregades a l'espera de l'inici de la processó a la zona de Largo da Fonte, quan l'arbre centenari de grans dimensions es va desplomar sobre els devots. La resposta davant la tragèdia va ser «eficaç, ràpida i excel·lent», va assegurar Pedro Ramos, que va apuntar que l'operatiu de socors va ser activat poc després del migdia.