La directora de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano, ha afirmat que la situació a la infraestructura és de "normalitat" des d'aquest dilluns, malgrat la vaga indefinida dels vigilants dels controls de seguretat. En aquest sentit, ho atribueix a la "supervisió" que fa la Guàrdia Civil als controls i al fet que només el 40% de la plantilla que pot fer vaga la secunda. "Ara les cues són d'entre 10 i 20 minuts són temps absolutament normals i no cal arribar-hi amb més temps", ha precisat. Per això, ha demanat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que els passatgers quan la companyia els permeti facturar l'equipatge. Finalment, ha negat que els vigilants de seguretat d'Eulen cobrin 900 euros i ha explicat que no els consten baixes derivades de la "pressió" per la presència policial.

En aquest sentit, Corrochano ha afirmat que els 900 euros són només el salari base que fixa el conveni del sector, al qual s'hi ha de sumar complements per transport o perillositat, entre d'altres, una circumstància que eleva els sous fins als 1.200 euros o 1.300 euros.

Corrochano ha defensat la posició d'Aena en el conflicte i ha precisat que es tracta d'un problema entre l'empresa i els seus treballadors per un servei. "No ens correspon decidir en quines condicions", ha asseverat. Amb tot, ha afirmat que han fet "el que toca per llei" però ha reconegut que podien haver anat "més ràpid" en la resolució del conflicte.

La directora de la infraestructura aèria ha circumscrit l'actuació de la Guàrdia Civil a un "reforç de l'activitat que ja fa habitualment". "És el cos que té la competència de seguretat en un lloc estratègic i garanteix que la feina s'està fent amb un temps normal", ha afirmat. En aquest sentit, quantifica en els 20 minuts el temps d'espera pels controls de seguretat, una xifra "dins els estàndards" però que encara no és "l'habitual".

Preguntada sobre la possibilitat que els treballadors d'Eulen demanin baixes col·lectives per la pressió de la Guàrdia Civil, Corrochano ha assegurat que no en tenen constància i que el volum en aquest moment és el "normal".

Nega cues als controls de passaports

Diversos usuaris han denunciat per les xarxes socials que aquest dimarts a la matinada s'havien tornat a formar cues de més d'una hora als controls de passaports, amb només dos agents de la policia. La directora de l'Aeroport ho ha negat i ha assegurat que les cues han estat de 23 minuts, en la línia dels "estàndards europeus", que se situen en els 20 minuts de sortida i els 40 d'arribada.