Jerry Lewis, el cèlebre actor i còmic de la dècada dels 50 i protagonista de 'The Bellboy' (1960) o 'The Nutty Professor' (1963), va morir avui a Las Vegas (Nevada) als 91 anys d'edat, va confirmar l'oficina del seu representant.

John Katsilometes, el columnista del diari Las Vegas Review-Journalreported, havia avançat minuts abans que l'actor havia mort a la seva casa a les 16.15 GMT.

Encara que no s'han concretat les causes de la seva mort, al juny l'actor va ser hospitalitzat a Las Vegas després de desenvolupar una infecció del tracte urinari, l'últim en el seu llarg historial de problemes de salut, com l'atac al cor del que es va refer el 2006.

Lewis va arribar a la glòria al costat de Dean Martin, amb el qual des de 1946 va triomfar en tots els escenaris per formar una de les parelles més memorables de l'humor nord-americà.

Ens els següents 10 anys, van protagonitzar nombrosos films còmics com 'My Friend Irma' (1949), 'The Stooge' (1952), 'The Caddy' (1953), 'Artists and Models' (1955) i 'Pardners' (1956), amb milionàries recaptacions.

Després d'anys d'intens treball i èxits, les diferències entre tots dos van començar a sorgir i, en 1956, després de la seva pel·lícula 'Hollywood o Bust', van fer la seva última aparició conjunta.

Lewis va apartar-se en gran mesura del món del cinema a la fi dels anys 60.