Juana Rivas, la veïna de Maracena (Granada) que segueix il·localitzable des que va incomplir l'ordre de lliurar els seus fills al seu pare italià, tampoc va acudir a declarar en la nova citació judicial per decidir mesures sobre els menors, però va traslladar a través de la seva advocada que segueix protegint els seus fills.

A la sortida del Jutjat de Primera Instància 3 de Granada, on es va celebrar la vista de mesures civils urgents que va demanar el progenitor, Francesco Arcuri, la lletrada María Castillo va confirmar la no-assistència de la seva representada, a la qual no havia estat notificada la compareixença. «Juana m'ha demanat que traslladi a l'opinió pública que tot el que està fent ho està fent pels seus dos fills i, com a mare, és l'única que sent que, ara com ara, ha de protegir i seguir protegint els menors davant la desprotecció que se li està donant per part de les persones corresponents», va sentenciar. Un cop escoltades les al·legacions de les dues parts, entre les quals s'inclou la petició de mesures ja sol·licitades com que es demani als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat que busquin els menors, la jutge encarregada del cas per la via civil està estudiant-lo i resoldrà en les properes hores.

Preguntada sobre les mesures sol·licitades per l'advocat del pare, Adolfo Alonso, la lletrada de Juana Rivas va recordar que en el seu moment ja van ser rebutjades en un altre jutjat.