El Jutjat de Vigilància Penitenciària va concedir tres permisos de sortida a l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, durant la seva condemna per narcotràfic en una presó de Castelló. Segons el TSJCV, els permisos es van concedir a petició de la presó, que va destacar en el seu informe el seu bon comportament, l'absència de sancions i el treball remunerat que feia a la presó. El jutjat mai no va tenir informació sobre vinculació amb activitat terrorista ni amb la seva suposada inclusió al Fiitxer d'Interns d'Especial Seguiment, van afegir les fonts. A l'hora de concedir els permisos, el jutge de vigilància penitenciària es va basar en l'informe de la Junta de Tractament del Centre Penitenciari, en el qual es destacava l'absència de sancions, la bona conducta del reclús i la seva integració en la vida carcerària. El pres exercia una activitat laboral remunerada a la presó, i els permisos, concedits a proposta del centre, no van tenir l'oposició del fiscal.

Al jutjat no li consta cap informació relativa a la vinculació d'Es Satty amb l'activitat terrorista ni la seva possible inclusió en el Fitxer d'Interns d'Especial Seguiment.

Mentre complia condemna, l'imam va sol·licitar l'accés al tercer grau penitenciari, però la junta de tractament l'hi va denegar, decisió que no va ser recorreguda pel reclús davant la Direcció d'Institucions Penitenciàries, per la qual cosa el jutjat no va haver de pronunciar-se en l'afer. L'intern va començar a gaudir dels permisos el 2013, si bé amb anterioritat li havien estat denegades altres sortides per no haver complert la part de la condemna que hi dóna dret. Es Satty va sortir de la presó el 29 d'abril del 2014.