Eulen va rebutjar ahir la proposta de la mediació de la Generalitat per blindar els treballadors dels controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat davant futures represàlies pel conflicte viscut aquest estiu, de manera que es manté la convocatòria d'una nova vaga el 8 de setembre.

D'aquesta manera, la maratoniana jornada de negociació viscuda ahir, que va començar a les 11 i va acabar a 2/4 de 8 del vespre, no va servir per acostar posicions entre les parts.

Tampoc va servir per arribar a un acord la proposta que va posar ahir sobre la taula el departament de Treball de la Generalitat, consistent en el fet que l'empresa retiri les sancions imposades -dos acomiadaments i dos expedients- i no apliqui nous càstigs, si els treballadors es comprometen en assemblea a acceptar el laude que es farà públic demà com a punt final del conflicte. «Aquesta no acceptació per part d'Eulen de la proposta que hi ha sobre la taula ens sembla incomprensible, encara que estan en el seu dret, però dóna sensació que no hi ha voluntat de posar fi al conflicte a Barcelona i a Catalunya», va lamentar el secretari general de Treball, Josep Ginesta, una vegada acabada la trobada. Ginesta va criticar que durant les reunions «cal fer moltes trucades» i que això «dificulta» la comprensió del conflicte existent per part de la direcció de la companyia.

El comitè de vaga, de la seva banda, sí que va acceptar la proposta de la mediació, fins i tot sense conèixer el contingut del laude, i es va mostrar visiblement irritat per la posició dels representants d'Eulen a la sortida de la reunió.