El president del govern, Mariano Rajoy, compareixerà demà al matí davant el ple del Congrés pel cas Gürtel i pel presumpte finançament il·legal del PP. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, va fixar per a 2/4 de 10 del matí la compareixença que va aprovar la Diputació Permanent.

La sol·licitud per a aquesta compareixença, de caràcter urgent, va ser presentada per una banda pel PSOE i Units Podem -en la seva primera iniciativa conjunta des que Pedro Sánchez va tornar a la Secretaria General dels socialistes- i per PDeCAT i ERC, de l'altra; i va tirar endavant amb els 32 vots a favor dels quatre proponents al costat dels de PNB, Compromís i EH Bildu, i l'abstenció de Ciutadans i UPN.

En el ple, Rajoy haurà de tornar a donar explicacions per Gürtel i el suposat finançament il·legal del PP en una compareixença que va ser demanada pels esmentats partits després que el cap de l'Executiu comparegués com a testimoni en el judici de l'esmentat cas el 26 de juliol. Rajoy va assegurar que les seves funcions al partit sempre han estat merament polítiques i no comptables, i va negar conèixer la caixa B reflectida en els «papers de Bárcenas» que, va dir, són «absolutament falsos».

Rajoy també va ratificar davant el tribunal que va ser ell qui va donar ordre de deixar de contractar les empreses de Francisco Correa -a qui va negar conèixer-, va afirmar que «mai» va saber que es paguessin comissions per adjudicacions i va negar haver fet res a favor de Luis Bárcenas tot i els SMS que van intercanviar.

El mateix dia de la declaració en el judici, Pedro Sánchez va reclamar a Rajoy la dimissió «per dignitat» i Podem va anunciar la intenció de demanar la compareixença urgent del president al Congrés. Una sol·licitud que el partit d'Iglesias i el PSOE van acabar presentant de manera conjunta.