Un total de 24.000 soldats de la Guàrdia Nacional dels Estats Units seran desplegats a l'estat de Texas per ajudar en les tasques d'emergència, rescat i ajuda dels afectats de la tempesta tropical Harvey, va informar ahir el governador, Greg Abbott. Segons va explicar en una roda de premsa, en les pròximes hores es doblarà el nombre d'efectius de la Guàrdia Nacional en aquest estat del sud, que fins ahir al matí era de 12.000.

El desplegament de més forces de la Guàrdia Nacional busca ajudar els equips de rescat, que s'han vist superats per la gravetat de les inundacions ocasionades pel cicló Harvey, sobretot a la ciutat de Houston, que ha deixat almenys una vintena de morts i desenes de milers de desplaçats. Així, 10.000 militars d'altres estats i 2.000 de la guàrdia estatal que estaven destinats a altres països arribaran en les pròximes hores per ajudar en les tasques de recerca i rescat de víctimes a la zona sud-est de Texas, especialment a la ciutat de Houston.

«És el desplegament més gran de la història de Texas per una catàstrofe natural, i segurament el nombre seguirà creixent al llarg dels propers dies», va indicar el mandatari.

Aquesta tempesta va en direcció de convertir-se en el desastre natural més costós de la història dels EUA, segons els càlculs de l'empresa de meteorologia AccuWeather divulgats ahir. El cost de l'impacte del Harvey per a l'economia nord-americana s'aproparà a almenys 160.000 milions de dòlars, va indicar AccuWeather en un comunicat, i va precisar que aquesta xifra és similar a l'«efecte combinat» dels huracans Katrina (2005) i Sandy (2012).