Les comissions de garanties autonòmiques de Podem van acordar ahir reclamar a l'òrgan de direcció del partit que revoqui els nous estatuts aprovats i rehabiliti la presidenta de la Comissió de Garanties estatal, Olga Jiménez, que va ser suspesa dimecres.

Segons van informar en un comunicat, aquest acord és un dels punts aprovats ahir en una reunió federal de comissions -amb representació de dotze de les setze autonòmiques- en què van abordar «la crisi ocasionada per la reforma dels estatuts» del partit. Els representants d'aquestes comissions reivindiquen la seva «necessària independència» de la direcció nacional i denuncien «les pressions sofertes» per la Presidència de la Comissió General de Garanties Estatals (CGDE), motiu pel qual reclamen dels òrgans polítics de Podem «un marc de respecte i col·laboració».

Per això, van aprovar una declaració en la qual consideren «nuls de ple dret» els estatuts aprovats i demanen al Consell de Coordinació Estatal, òrgan col·legiat per a les tasques de caràcter polític i coordinació interna, que els anul·li i revoqui l'expedient.

Jiménez va ser suspesa dimecres com a presidenta de la Comissió de Garanties estatal, que instrueix un expedient contra ella per entendre que s'ha «excedit» en les seves funcions. Aquest conflicte intern de Podem va començar fa uns dies, quan la Comissió de Garanties va proposar la nul·litat dels nous estatuts del partit, impulsats per la direcció de Pablo Iglesias.