L'Associació de Mitjans d'Informació (AMI) defensa la llibertat d'expressió davant dels que qüestionen la feina dels periodistes i dels mitjans d'informació amb relació a les informacions publicades sobre els atemptats del passat 17 d'agost a Catalunya.

En un comunicat, l'Associació de Mitjans d'Informació transmet el seu suport a El Periódico de Catalunya després dels "atacs patits en els últims dies" amb relació a les informacions publicades per aquest mitjà respecte dels atemptats ocorreguts a Catalunya. Així mateix, expressa el seu "suport i solidaritat" al director d'El Periódico, Enric Hernández, "que ha estat objecte de durs atacs per la seva tasca, arribant fins i tot a rebre les amenaces de mort".

L'Associació de Mitjans d'Informació considera "fonamental" salvaguardar el dret dels ciutadans a conèixer la veritat "a partir d'una tasca periodística seriosa, ètica i responsable". En el comunicat, AMI considera que les crítiques i pressions "rebudes per qualsevol mitjà no són tolerables, vinguin d'on vinguin, ja que cap govern, institució o col·lectiu pot limitar el dret constitucional dels ciutadans a estar informats".

De la mateixa manera, l'Associació de Mitjans d'Informació insisteix que "els editors, igual que han fet sempre, seguiran denunciant qualsevol atac contra la llibertat d'expressió, protegint amb això el dret dels ciutadans a estar informats" i recorden que "la llibertat d'informació està protegida per l'article 20 de la Constitució".

Així mateix, l'AMI recorda que "els mitjans d'informació responen davant els seus lectors de la veracitat de les seves informacions amb la seva pròpia credibilitat i sempre davant els tribunals de Justícia".