El PSOE va descartar la presentació d'una moció de censura contra el govern que presideix Mariano Rajoy perquè la considera «inviable», i va recordar que l'«aritmètica és tossuda», perquè el PP va aconseguir fa tres mesos els suports necessaris per aprovar els pressupostos generals de l'Estat per al 2018. La vice-secretària general del PSOE, Adriana Lastra, va frenar així les intencions dels que repten la seva formació a plantejar una nova moció de censura per intentar fer fora Rajoy de l'executiu.

Lastra va afirmar que ja han dit «per activa, per passiva i per perifràstica» que el PSOE no contempla aquest escenari. «No presentarem una moció que generi més frustració a la ciutadania i a la mateixa esquerra del país», va explicar, i va afegir que el PSOE només presentaria una moció de censura que «tingués possibilitats de tirar endavant, i això, ara mateix, no és així, per tant, és inviable».

Per part seva, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, va assegurar que el cap de l'executiu està «preparadíssim» per acudir a la comissió d'investigació del Congrés sobre el finançament del seu partit i va posar en dubte que els líders de l'oposició estiguin preparats per acudir al Senat.

Va advertir en aquest sentit que tant el líder del PSOE, Pedro Sánchez, com el de Podem, Pablo Iglesias, i el de Ciutadans, Albert Rivera, «aniran» a la comissió impulsada pel PP per investigar el finançament de tots els partits polítics.